tutmaç çorbası nasıl yapılır



Tutmaç çorbası salçalı ya da yoğurtlu yapılır. Ana malzeme olarak dört köşe kesilmiş küçük hamur parçaları kullanılır. Tutmaç çorbası hazırlamak için seçenek sınırsız. Katkı malzemeleri arasında haşlanmış mercimek, haşlanmış nohut, kıyma ve kavurmayı saymamız mümkün. Hamur malzemesi olarak tutmaç yerine erişte, çeşitli kesme hamurlar ve hazır makarnalar kullanılabilir. Tutmaç çorbası hazırlarken su yerine et suyu kullanılabilir. Yoğurtlu tutmaç çorbasında süzme yoğurt kullanılırsa çorba daha da lezzetli olur. Sultan, arada bir yaptığı tutmaç çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak tutmaç veya erişte
  • bir çay bardağı yeşil mercimek
  • bir kaşık tereyağı
  • bir bardak yoğurt
  • bir yumurta
  • bir kaşık un
  • nane, pul biber, tuz
  • altı bardak su

Yapılması
  1. mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. terbiye olarak, yoğurt, yumurta un'u bir kap içinde çırpın
  3. tencereye 6 bardak su ve haşlanmış mercimeği koyun, kaynatın
  4. üzerine tutmacı ilave edin ve karıştırın
  5. tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapğı aralıklı kapatın
  6. ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
  7. süre itiminde tencereden bir kepçe su alın,
  8. terbiyeye katın ve karıştırın, terbiyeyi tencereye ilave edin
  9. ve tencereyi 5 dakika daha kaynatın, tuzunu ayarlayın
  10. tereyağ içinde, kuru nane, pul biberi kavurun, çorbaya ilave edin
  11. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan