sucuk nasıl pişirilir


Sucuklu yumurta, sucuklu melemen, mangalda sucuk ızgara, kağıtta sucuk, sucuk kebabı ve tavada sucuk kızartma bunlar sucuk ile hazırlanan bazı yemek çeşitleridir. Basit gibi görünse de sucuk yemekleri hazırlamak hüner ister. Sucuğu ne şekilde kullanırsanız kullanın, pişirirken kurutmamanız gerekir. Taze yapılmış sucuk bünyesinde gerekli suyu bulundurur. Fakat kurumuş sucuk üzerindeki suyun büyük bir bölümünü saldığından, pişirirken çabucak kurur. Hani derler ya takır takır kurudu diye, işte öyle bir şey. Bu nedenle sucuk yemekleri yaparken mutlaka yağ içerisine bir kaç kaşık su ilave edin. İlave ettiğiniz su hem sucuğunuzu pişirerek yumuşatır, hem de sulandırır. Tarifim, sucuk kebabı ile ilgilidir. Kavurma sacı üzerinde hazırladığım bu sucuk kebap orijinal tariftir. Sucuk kebap yapmak için büyük bir teflon tava aynı işi görür. Sultan, kalite sucuk bulduğunda sucuk kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kangal sucuk
  • bir kaşık zeytinyağı
  • iki kaşık sıcak su
  • domates, sivri biber

Yapılması
  1. sucuğu ıslatın, bıçak ile çizin ve soyun
  2. 4 ila 5 mm. kalınlıkta istediğiniz gibi dilimleyin
  3. kavurma sacı içine yağı koyun ve ısıtın
  4. ardından sucuk dilimlerini dizin
  5. üzerine 2 kaşık suyu gezdirin
  6. domates dilimlerini ve sivri biberleri sac çevresine dizin
  7. düşük ısı ayarında sucuk, domates ve biberleri
  8. alt üst ederek pişirin,
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan