düdüklü tencerede süt mısır nasıl haşlanır


Düdüklü tencerede süt mısır nasıl haşlanır? Aroması ve lezzeti karar, haşlanmış süt mısır yemenin yolu, iyi cins mısırın tencerede haşlanmasından geçer. Ne var ki, tencerede mısır haşlamak uzunca vakit gerektirir. 4 ila 5 saat gibi bir süre mısırı tencerede haşlarsanız, tadına doyamazsınız. Düdüklü tencerede mısır haşlama süresi, süt mısırın sertlik derecesi ile alakalı. Tam süt mısır 15 ila 20 dakika arasında düdüklü tencerede haşlanır. Orta sert ve sert mısırlar, düdüklü tencerede 20 ila 35 dakika arasında haşlanır.

Ayrıca, düdüklü tencerenin kendi özellikleri de haşlama sürelerinin kısalığı ve uzunluğu ile doğrudan ilgilidir. Mısırınızı ister tencerede, isterseniz düdüklü tencerede haşlayın yapmanız gereken, haşlama suyu içerisine tuz, kabartma tozu, şeker gibi tatlandırıcılar koymayın. Haşlama suyu içerisine sadece mısır ve mısırın dış yapraklarını koyun. Mısır haşlanırken yapraklar mısıra çok güzel aroma yükler. Tariflediğim mısırları düdüklü tencerem 20 dakikada haşladı. Sultan, canı çektiğinde süt mısırlarını bazen düdüklü tencerede haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç adet süt mısır (orta sert)
  • su

Yapılması
  1. mısır kabuklarını soyun ve püsküllerini temizleyin
  2. düdüklü içerisine mısırları boyutuna göre,
  3. bütün veya bölerek koyun,
  4. bir kaç mısır yaprağı ilave edin
  5. üzerini iki parmak genişliği ölçüsünde kapatacak miktarda su koyun
  6. ardından, düdüklünüzü kullanma talimatlarına uygun olarak hazırlayın
  7. ocak üzerine alın ve mısırlarınızı kontrol ederek haşlayın
  8. ve ardından üzerine tuz ekerek gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır