düdüklü tencerede süt mısır nasıl haşlanır

15 Ağustos 2011


Aroması ve lezzeti karar, haşlanmış süt mısır yemenin yolu, iyi cins mısırın tencerede haşlanmasından geçer. Ne var ki, tencerede mısır haşlamak uzunca vakit gerektirir. 4 ila 5 saat gibi bir süre mısırı tencerede haşlarsanız, tadına doyamazsınız. Düdüklü tencerede mısır haşlama süresi, süt mısırın sertlik derecesi ile alakalı. Tam süt mısır 15 ila 20 dakika arasında düdüklü tencerede haşlanır. Orta sert ve sert mısırlar, düdüklü tencerede 20 ila 35 dakika arasında haşlanır. Ayrıca, düdüklü tencerenin kendi özellikleri de haşlama sürelerinin kısalığı ve uzunluğu ile doğrudan ilgilidir. Mısırınızı ister tencerede, isterseniz düdüklü tencerede haşlayın yapmanız gereken, haşlama suyu içerisine tuz, kabartma tozu, şeker gibi tatlandırıcılar koymayın. Haşlama suyu içerisine sadece mısır ve mısırın dış yapraklarını koyun. Mısır haşlanırken yapraklar mısıra çok güzel aroma yükler. Tariflediğim mısırları düdüklü tencerem 20 dakika sürede haşladı. Sultan, canı çektiğinde süt mısırlarını bazen düdüklü tencerede haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç adet süt mısır 'orta sert'
su

Yapılması
mısır kabuklarını soyun ve püsküllerini temizleyin
düdüklü içerisine mısırları boyutuna göre,
bütün veya bölerek koyun,
bir kaç mısır yaprağı ilave edin
üzerini iki parmak genişliği ölçüsünde kapatacak miktarda su koyun
ardından, düdüklünüzü kullanma talimatlarına uygun olarak hazırlayın
ocak üzerine alın ve mısırlarınızı kontrol ederek haşlayın
ve ardından üzerine tuz ekerek gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



3 yorum:

pembe dedi ki...

Tarif için teşekkür ederim.
Mısıra bayılıyorum :))

sevgilerle

Bende mısırı seviyorum ama ailemizde asıl mısır tutkunu kızkardeşim ve kızım.Haşlandıktan sonra rahatsız etmemesi açısından mısırı nasıl seçiyorsunuz benim aldıklarım hep kart çıkıyor haşlanmayıp sert kalıyor.
Ben haşlarken 5-6 tane kesme şeker ekliyorum.

Sultan dedi ki...

içimden geldiği gibi ~~~
Haşlanmış mısır severlerinin mısırın sertliği konusunda bir de tercihleri var. Süt, orta ve sert.

Mısır genelde semt pazarlarında satılır. Mısırın üzerinde son kullanma tarihi yazmadığı için, pazarcı mısırlarının elerinde kalması dertleri değil. Elbette bir alıcısı bulunur.

Bu alıcılar ise, mısırın nasıl seçileceğini bilmeyenlerdir. Bilenler ise, önüne çıkan her mısırı almaz.

Onun için;
Alacağınız mısır dolgun taneli olmalı ve buruşuk olmamalıdır. Taneler üzerine tırnak ile bastırldığında mısırın üç halini hissetmelisiniz. Süt, orta ve sert. Pek tabi ki bu analiz deneyim gerektirir.

En azından seçimde zorlanan kişi sert mısırı kesinlikle almamalıdır. Geriye aldığınız mısırın tat ve lezzeti kalıyor. O da şansınıza kalmış, ne diyeyim.

Yorum Gönder