soslu tavuk şiş nasıl yapılır


Tavuk şiş hazırlamak için, tavuk budu ya da tavuk göğsü kullanılır. Seçiminize göre, tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve sos içerisine yatırılır. Tavuk etleri için hazırlanan sos malzemeleri tamamen damak zevkinizle ilgili bir şey. En güzel tavuk sosu şu demek kanımca doğru değildir. Tavuk etleri soya soslu, fesleğen soslu, zencefil soslu, pesto soslu olarak terbiye 'marine' edilebilir. Hazırlanan bu soslar ve içerisine katılan baharatlar tavuk etlerinin lezzetini artırmak içindir.
Tavuk etleri için hazırlanan sos malzemeleri arasında yoğurt, süt, salça, limon suyu, soğan suyu, sıvı yağ ve karabiber, kekik, pul biber, toz biber, biberiye gibi çeşitli baharatları sayabiliriz. Sos hazırlarken baharatlar mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Çünkü, baharatlar yüksek ısıda yanar ve etin tadını bozar. Baharatların fazlasını sofrada kullanmak daha akılcadır. Terbiye edilmiş tavuk etleri mangalda, elektrikli ızgarada, fırında ve tavada pişirlebilir. Sultan, bazen tavuk şiş hazırlarken bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki tavuk göğsü derisiz
  • bir küçük soğan
  • bir diş sarımsak
  • bir kaşık domates salçası
  • bir kaşık yoğurt
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. tavuk göğsünü uygun irilikte kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı, sarımsağı soyun ve rendenin püre yapma gözünde
  3. önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin.
  4. çıkan püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  5. sos'un hazırlanması
  6. bir kap içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  7. yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
  8. kuşbaşı etleri sos ile bir güzel karıştırın, kapağını kapatın
  9. etleri en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  10. ardından şişlere dizin, hafif tuzlayın ve kızgın ızgara üzerinde pişirin.
  11. ve dilediğiniz gibi, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan