sosis nasıl pişirilir



Sosis, et ile yapılan bütün yemek çeşitlerinin yapımında etin yerine kullanılabilir. Tabi ki, damak zevkiniz sosisin tat ve lezzetine uyuyorsa. Sosis sebze yemeklerinde, erişte dahil makarna yemeklerinde, ekmek ve börek yapımında, çeşitli dolma içlerinde, kreplerde, güveçlerde, çeşitli salatalarda, yumurta yemeklerinde, pizzalarda, sosisli gözleme, sosisli pide gibi çeşitli hamur işlerinin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Sosis tek başına kullanılarak kızartması, haşlaması, sotesi, sandviçi ve tostu yapılır. Sosis yemekleri hazırlamakta sınır yoktur, yemeklerde dilediğiniz gibi sosisi kullanabilirsiniz. Tarifim, salçalı sosis ile ilgilidir. Sultan, salçalı sosisi her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
  • bir paket sosis
  • üç kaşık domates salçası
  • bir kaşık tereyağ
  • karabiber, kimyon, tuz
  • salatalık turşusu
  • hardal, ketçap

Yapılması
  1. sosileri yıkayın, üzerlerine karşılıklı iki çizik atın
  2. tereyağını eritin, salçayı katın kavurun
  3. üzerine 4 bardak su, karabiber, kimyon ve tuz katın
  4. tuzunu ayarlayın, ardından sosileri ilave edin
  5. ağır ateşte sosisler şişinceye kadar pişirin
  6. turşu, hardal ve ketçap eşliğinde gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan