sosis nasıl pişirilir

4 Haziran 2011


Sosis, et ile yapılan bütün yemek çeşitlerinin yapımında etin yerine kullanılabilir. Tabi ki, damak zevkiniz sosisin tat ve lezzetine uyuyorsa. Sosis sebze yemeklerinde, erişte dahil makarna yemeklerinde, ekmek ve börek yapımında, çeşitli dolma içlerinde, kreplerde, güveçlerde, çeşitli salatalarda, yumurta yemeklerinde, pizzalarda, sosisli gözleme, sosisli pide gibi çeşitli hamur işlerinin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Sosis tek başına kullanılarak kızartması, haşlaması, sotesi, sandviçi ve tostu yapılır. Sosis yemekleri hazırlamakta sınır yoktur, yemeklerde dilediğiniz gibi sosisi kullanabilirsiniz. Tarifim, salçalı sosis ile ilgilidir. Sultan, salçalı sosisi her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
bir paket sosis
üç kaşık domates salçası
bir kaşık tereyağ
karabiber, kimyon, tuz
salatalık turşusu
hardal, ketçap

Yapılması
sosileri yıkayın, üzerlerine karşılıklı iki çizik atın
tereyağını eritin, salçayı katın kavurun
üzerine 4 bardak su, karabiber, kimyon ve tuz katın
tuzunu ayarlayın, ardından sosileri ilave edin
ağır ateşte sosisler şişinceye kadar pişirin
turşu, hardal ve ketçap eşliğinde gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



3 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı akşamlar.

zeymuran dedi ki...

sosıs ıyı de hoş da açılınca hemen tüketmek gerekıyor özellıkle kalabalık olmayan ailelerde,buna bi çözüm bulsalar daha dün yarı paketını çöpe atmak zorunda kaldım,ellerıne sağlık dıyorum canım,sevgiler...

Emirhan Akkoyun dedi ki...

saol

Yorum Gönder