yoğurtlu çiriş kavurması



Mutfaklarımızda çiriş otu kullanılarak çorbası, etli veya etsiz yemeği, pirinç ve bulgur katkılı zeytinyağlı yemeği, pilavı, böreği, gözlemesi ya da yumurtalı, yumurtasız kavurması yapılır. Çiriş otu ile yapılan çoğu yemeklerin servisinde sarımsaklı yoğurt kullanılabilir. Tarifim; yoğurtlu, yumurtalı çiriş kavurması ile ilgilidir. Sultan, mevsiminde arada bir çiriş kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo çiriş otu
  • dört yumurta
  • iki kaşık tereyağı
  • bir kase yoğurt
  • iki diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. çiriş otlarının kök kısmını kesin
  2. sapı üzerindeki saydam yaprakları çıkarın
  3. ayrılmış olan yeşil yapraklarını bol su içerisinde yıkayın, süzün ve doğrayın
  4. yumuşayıncaya kadar on dakika süre ile haşlayın, süzün ve sıkın
  5. tava içerisinde tereyağını ısıtın, üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın
  6. yumurtalar piştikten sonra çiriş otunu ve tuzu'nu ilave edin, hafif kavurun
  7. ve sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan