mücver nasıl yapılır kabak mücveri



Mücver; kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin doğranarak veya rendelenerek içerisine un, yumurta, peynir, taze soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber katılmasıyla yapılan bir köfte türüdür. Yapılan bu köfte, kızgın yağ içerisinde kızartılarak yemek çeşitleri arasında sofralarımızda yerini alır. Mücver çeşitleri olarak pazı mücveri, kabak mücveri, patates mücveri, patlıcan mücveri, ıspanak mücveri, pırasa mücveri olarak sayabiliriz. Mücver hazırlarken sebzelerin suyu sıkılarak alınmalıdır.
Mücver harçı çok katı olmamalı ve katkı malzemelerinin oranına çok dikkat edilmelidir. Bol yağ içerisinde kızartılan mücvere şekil vermek oldukça zordur. Bu nedenle az yağ kullanılarak mücveri kızartmak gerekir. Bir de yağ ısısı çok kızgın olmamalıdır. Mücver fırında da kızartılabilir. Tarifim; kabak mücveri ile ilgilidir. Sultan, kabak mücverini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kabak '200 gr.'
  • bir yumurta
  • bir kahve fincanı un
  • bir yeşil soğan
  • bir diş sarımsak
  • dereotu, maydanoz
  • karabiber, tuz
  • bir çay bardağı kızartma yağı

Yapılması
  1. kabağı, kabak soyucunun tırtıllı tarafı ile kazıdıktan sonra rendeleyin
  2. ardından sıkın ve süzgeç içerisine alın
  3. soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu doğrayın
  4. yumurta ile bir fincan unu çırpın
  5. bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve tuzunu ayarlayın
  6. kızarma yağını ısıtın, bir kaşık ölçüsünde harçtan alın
  7. yağ içinde yakmadan alt üst ederek kızartın
  8. sade, ya da sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan