kaldirik kavurması nasıl yapılır



Öylesine sevimli bir bitki ki kaldirik otu, her yörede bir adı var. Hodan, kaldirik, sığırdili, ıspıt, zılbıt, zırbıt bunlardan bazıları. Kaldirik mevsimi geldiğinde mutfaklarımızda bir çok kaldirik yemeği yapılır. Kaldirikle bulgur veya pirinç katkılı sulu yemeği, yumurtalı yumurtasız kavurması, sarması, turşusu yapılır. En fazla bulgurla yapılan yemeğini severim. Tarifim; yumurtalı kaldirik kavurması ile ilgilidir. Sultan, kaldirik kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kaldirik otu
  • üç yumurta
  • iki kaşık tereyağı
  • bir soğan
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. kaldirik otunu ayıklayın, yıkayın ve sirkeli su içinde bekletin
  2. ardından bol su ile yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
  3. yumuşayıncaya kadar 25 dakika süre ile haşlayın ve süzün
  4. soğanı yarım ay doğrayın, tereyağı içinde soğanı kavurun
  5. üzerine kaldirikleri katın kavurun
  6. tuz ve karabiberi ilave edin, tuzunu ayarlayın
  7. üzerine yumurtaları kırın, malzemelerle karıştırın
  8. ve yumurtaları pişirin
  9. ardından isterseniz sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan