kabak kalye nasıl yapılır



Yağ içerisinde kavrularak pişirilen sebze ve meyve yemeklerinin adına kalye denir. Meyve ve sebzeler kullanılarak hazırlanan kalye adı verilen yemekler, etli ya da etsiz olarak hazırlanabilir. Bunlardan bazıları, kereviz kalyesi, kabak kalyesi, sakız kabağı tavuklu kalye, patlıcan kalyesi, ayva kalyesi, havuç kalyesi gibi yemeklerdir. Etsiz hazırlanan kabak yemekleri fazla su kullanılmadan ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Tarifim; zeytinyağlı, domatesli kabak kalyesi ile ilgilidir. Sultan, bazen kabak kalyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört kabak
  • iki domates
  • bir soğan
  • bir kaşık pirinç
  • yarım kaşık salça
  • beş kaşık zeytinyağı
  • karabiber, kimyon, tuz
  • iki diş sarımsak
  • dereotu

Yapılması
  1. kabakları kabak soyucunun çentikli tarafı ile kazıyın ve doğrayın,
  2. domatesleri rendeleyin, soğan ve sarımsağı doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, sarımsağı katın karıştırın
  4. üzerine salçayı katın kavurun, kabakları katın kavurun
  5. ardından domates, pirinç, 1 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  6. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. üzerine dereotu serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan