makarna çorbası nasıl yapılır



Makarana çorbası yoğurtlu, salçalı ve sütlü olarak hazırlanır. Çorba yapılacak makarnanın çeşiti kişinin tercihine bağlı olmakla birlikte, çorba hazırlarken küçük boyutlu makarna kullanmak daha uygundur. Çünkü makarna haşlanırken ve haşlandıktan sonra boyut olarak büyür. Bu yüzden, çorba yapımında küçük boyutlu makarna kullanılır. Bunlar arasında yüzük, boncuk, fiyonk, midye ve benzeri makarnaları sayabiliriz. Makarna çorbası sebzeli, domatesli, mercimekli, barbunyalı, fasulyeli, pazılı, ıspanaklı, tavuklu, peynirli ve daha nice çeşitte yapılabilir. Ve hatta, süt ile şekerli makarna çorbası da hazırlanabilir. Makarna çorbası hazırlarken çeşitte tercih, zevkinize kalmış bir şey ne diye bilirim. Sultan, bazen yoğurtlu makarna çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak midye makarna
  • bir kaşık tereyağ
  • iki kaşık zeytinyağ
  • bir bardak yoğurt
  • bir kaşık un
  • bir yumurta
  • beş bardak su
  • kuru nane, tuz

Yapılması
  1. beş bardak suyu kaynatın
  2. üzerine makarnayı ilave edin haşlayın
  3. bir kap içinde yumurta, yoğurt ve unu çırpın
  4. üzerine makarna suyundan katın ve karıştırın
  5. bu karışımı kaynamakta olan tencerenin içine dökün ve karıştırın
  6. tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın
  7. ardından çorbanın tuzunu ayarlayın
  8. yağ içinde naneyi hafif kavurun
  9. çorbanın üzerinde gezdirin
  10. ve gönlünüğzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan