bulgur çorbası nasıl yapılır



Bulgur tane iriliğine göre 'iri, orta, ince olarak' isimlendirilir. Bir de bulgurun yapıldığı buğdayın cinsine göre 'sarı ve esmer olarak' isimlendirilir. Sarı bulgur üretimi için "Sert Durum Buğdayı" kullanılır. Bu nedenle rengi sarıdır. Esmer bulgur üretimi için "Esmer Bezostiye Buğdayı" kullanılır. O yüzden de rengi esmerdir. Kullanılan buğdayların farklılığı nedeniyle yemeklerinin lezzetleri de farklıdır. Mutfaklarımızda bulgurdan onlarca çeşit yemek hazırlanır. Doğrudan bulgur kullanılarak pilavı, dolması, çorbası ve köftesi yapılır. Bunun yanında bulgur, yüzlerce çeşit yemeğin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Tarifim, sade bulgur çorbası ile ilgilidir. Sultan, bulgur çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir türk kahve fincanı pilavlık bulgur
  • bir kaşık tereyağ
  • bir kaşık salça
  • bir soğan
  • bir kaşık un
  • kuru nane, karabiber, kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın, bulguru yıkayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine unu katın kavurun
  3. ardından salçayı katın kavurun, üzerine kuru naneyi katın hafif kavurun
  4. ardından bulgur, 5 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
  5. tencereyi kaynatın, kapağı kapatın,
  6. ağır ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar '25 dakika' pişirin.
  7. ocaktan alın, çorbanın tuzunu ayarlayın,
  8. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan