20 dakikada salçalı pirinçli yer elması hazır
20 dakikada, salçalı pirinçli yer elması hazır. Yer elmasının çorbası, etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, bastısı, musakkası, oturtması ve salatası yapılır. Bilirsiniz, yer elması oldukça narin bir sebzedir. Tencere yemeklerini yaparken ocak ısısını yüksekltmeyiniz. Çünkü, yer elması fokurdayan su içerisinde pişirilirse parçalanır. Bu yüzden yer elması oldukça düşük ısıda pişirilir. Tarifim, pirinçli yer elması ile ilgilidir. Sultan, pirinçli yer elmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo yer elması
- bir soğan
- bir havuç
- beş kaşık zeytinyağ
- bir kaşık pirinç
- bir tatlı kaşığı salça
- iki bardak sıcak su
- toz şeker, limon suyu, tuz
- maydanoz
Yapılması
- yer elmasını soyun, iri doğrayın ve soğuk su içinde bekletin
- soğanı yemeklik, havuçu halka doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun, havuçu katın kavurun
- üzerine salçayı katın ve kavurun
- ardından yer elması ve pirinçi katın karıştırın,
- üzerine 2 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuzu katın, tuzunu ayarlayın
- tencereyi kaynatın, kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
- üzerine doğranmış maydanoz serpin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan