16 Ocak 2011

on

yer elması nasıl pişirilir


Yer elmasının çorbası, etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, bastısı, musakkası, oturtması ve salatası yapılır. Bilirsiniz, yer elması oldukça narin bir sebzedir. Tencere yemeklerini yaparken ocak ısısını yüksekltmeyiniz. Çünkü, yer elması fokurdayan su içerisinde pişirilirse parçalanır. Bu yüzden yer elması oldukça düşük ısıda pişirilir. Tarifim, pirinçli yer elması ile ilgilidir. Sultan, pirinçli yer elmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo yer elması
bir soğan
bir havuç
beş kaşık zeytinyağ
bir kaşık pirinç
yarım kaşık salça
iki bardak sıcak su
toz şeker, limon suyu, tuz
maydanoz

Yapılması
yer elmasını soyun, iri doğrayın ve soğuk su içinde bekletin
soğanı yemeklik, havuçu halka doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, havuçu katın kavurun
üzerine salçayı katın ve kavurun
ardından yer elması ve pirinçi katın karıştırın,
üzerine 2 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuzu katın, tuzunu ayarlayın
tencereyi kaynatın, kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
üzerine doğranmış maydanoz serpin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan