yer elması nasıl pişirilir


Yer elmasının çorbası, etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, bastısı, musakkası, oturtması ve salatası yapılır. Bilirsiniz, yer elması oldukça narin bir sebzedir. Tencere yemeklerini yaparken ocak ısısını yüksekltmeyiniz. Çünkü, yer elması fokurdayan su içerisinde pişirilirse parçalanır. Bu yüzden yer elması oldukça düşük ısıda pişirilir. Tarifim, pirinçli yer elması ile ilgilidir. Sultan, pirinçli yer elmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo yer elması
  • bir soğan
  • bir havuç
  • beş kaşık zeytinyağ
  • bir kaşık pirinç
  • yarım kaşık salça
  • iki bardak sıcak su
  • toz şeker, limon suyu, tuz
  • maydanoz

Yapılması
  1. yer elmasını soyun, iri doğrayın ve soğuk su içinde bekletin
  2. soğanı yemeklik, havuçu halka doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, havuçu katın kavurun
  4. üzerine salçayı katın ve kavurun
  5. ardından yer elması ve pirinçi katın karıştırın,
  6. üzerine 2 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  7. 1 tatlı kaşığı tuzu katın, tuzunu ayarlayın
  8. tencereyi kaynatın, kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
  9. üzerine doğranmış maydanoz serpin
  10. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan