terbiyeli kereviz yemeği tarifi ve malzemeleri


Terbiyeli kereviz yemeği tarifi ve malzemeleri: Terbiyeli yemek nedir, yemeklerin suyunu çeşitli malzemeler kullanarak koyulaştıma işlemine terbiye denir. Terbiye işlemi çorbalar dahil, gerek duyulan bütün sulu yemek çeşitlerine uygulanır. Yemeğin terbiyesi için ana malzeme olarak un, bütün yumurta veya yumurta sarısı kullanılır. Terbiye için tek başına un kullanmakta yeterlidir. Bu tercih tamamen kişinin isteğine bağlı. Kereviz yemeği ağır ateşte, yani kısık ateşte yarım saat içerisinde pişer. Eğer kereviz içerisine bezelye katmak isterseniz (çiğ veya donmuş) yemeğin pişme süresini 10 dakika uzatmanız gerekir. Tarifim, zeytinyağlı terbiyeli kereviz yemeği ile ilgilidir. Sultan, arada bir terbiyeli kereviz yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kereviz
  • bir havuç
  • bir patates
  • beş küçük soğan
  • bir bardak dondurulmuş iç bezelye
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir yemek kaşığı silme un
  • bir yumurta sarısı
  • üç diş sarımsak
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • yarım limon suyu
  • maydanoz
  • tuz

Yapılması
  1. kerevizi, patatesi, havuçu soyun, iri parçalara bölün
  2. soğanı soyun, maydanozu doğrayın
  3. terbiyesi,
  4. bir kap içinde yumurta sarısı ile un'u çırpın
  5. üzerine 3 bardak soğuk su, 1 tatlı kaşığı tuz,
  6. 1 çay kaşığı toz şeker koyun, yarım limonu sıkın ve karıştırın.
  7. tencere içine kereviz, havuç, sarımsak, patates ve soğanları dizin,
  8. ardından bezelyeyi serpin,
  9. üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve terbiyeyi gezdirin.
  10. tencere kaynadıktan sonra, kapağını kapatın.
  11. ağır ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  12. ardından, üzerine maydanozu serpin,
  13. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır