patates çorbası nasıl yapılır


Mutfaklarımızda değişik malzemeler kullanılarak çok çeşitli çorba yapılır. Bu malzemelerden biri de patatestir. Doğrudan patates kullanılarak su veya et suyu ile sade patates çorbası yapılır. Ya da, katkı malzemeler ile patatesin yoğurtlu, rokalı, kremalı, mantarlı, kıymalı, peynirli, havuçlu, taze soğanlı, pırasalı, şehriyeli, maydanozlu ve sütlü çorbası yapılır. Tarifim, sütlü patates çorbası ile ilgilidir. Bu tarifte zeytinyağı ve tereyağını ortak kullandım. Yemeklerde kullanılacak yağ çeşiti, ailenin tercihine veya alışkanlıklarına kalmış bir şey, arzu ettiğiniz yağı kullanabilirsiniz. Sultan, patates çorbasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç patates 'yarım Kilo'
  • bir kaşık tere yağı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • bir kaşık un
  • bir bardak süt
  • beş bardak su
  • kuru nane, tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın, patatesi rendeleyin
  2. zeytinyağı içinde soğanı kavurun, üzerine un'u katın hafif kavurun
  3. ardından rendelenmiş patatesi katın karıştırın
  4. üzerine 1 bardak süt ve 5 bardak sıcak su ilave edin, dipten karıştırın
  5. tencereyi kaynatın, kapağı aralıklı kapatın
  6. ve ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
  7. süre bitiminde patatesleri blendırdan geçirin ve tuzunu ayarlayın
  8. tereyağı içinde naneyi hafif kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin
  9. ardından çorbanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan