12 Ocak 2011

on 4 comments

levrek nasıl pişirilir


Levrek balığı, balıkçılarda deniz levreği ve tatlı su levreği olarak satılmaktadır. Her iki balık çeşiti, yılın her mevsiminde avlanıyor olsa da, deniz levreği sonbahar, tatlı su levreği kış mevsiminde daha lezzetli olur. Levrek, mutfaklarımızda çok geniş kullanım alanına sahip bir balıktır. Levreğin tavası, pilakisi, ızgarası, şiş'i, çorbası, kavurması, buğulaması, haşlaması, güveci, sotesi, sarması, dolması, salatası yapıldığı gibi, hatta pilav ve makarna yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Ayrıca, çeşitli meyve ve sebzeler kullanılarak, levrek ile daha değişik yemeklerde yapılabilir. Tarifim, levreğin ızgarası ile ilgilidir. Sultan, levrek ızgarasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir çift levrek
ayçiçek yağı
Tuz

Yapılması
balıkların pullarını kazıyın, iç organlarını çıkarın
bir güzel yıkayın ve yan yüzeylerini çizin
yeterli miktarda ayçiçek yağı ile tuz'u karıştırın
karışımı balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün
balıkları bütün olarak, kızgın mangal üzerinde
alt üst ederek pişirin ve bol salata eşliğinde
gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık. kışın balık harika gidiyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah bile canım istedi foto o kadar güzelki:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım balık istedi....epeydir yapmıyorum...ellerinize sağlık...sayfa bilgileri içinde teşekkürler....bugün tek post ta topladığım yazılarımı ayırdım...artık daha düzgün ve sayfam tam istediğim gibi oldu...teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Denizden çıkan herşeyi yiyebilen ben bayıldım görüntüye elinize sağlık.Hafta sonu yapmak gerek:)

    YanıtlaSil