8 Ocak 2011

on

kereviz nasıl pişirilir


Çoğu insan kerevizi sevmez. Sanıyorum bu nedenle, insanlara kerevizi sevdirmek için, o kadar çok yemek çeşiti yapılmış ki, say say bitmez. Kereviz tek başına kullanılarak tencere ve fırın yemekleri yapılır. Mutfaklarımızda kerevizin çorbası, etli ve etsiz yemeği, dolması, musakkası, salatası, kıymalısı, tavuklusu, yumurtalısı, mücveri, zeytinyağlısı, portakallısı, ayvalısı, köftesi, püresi, pilavı ve böreği yapılır. Tarifim, çiğden pişirme yöntemiyle hazırlanan, zeytinyağlı kereviz yemeği ile ilgilidir. Sultan zeytinyağlı kereviz yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo kereviz
iki havuç
iki patates
dört küçük soğan
bir bardak konserve iç bezelye
bir çay bardağı zeytinyağı
bir yemek kaşığı silme un
üç diş sarımsak
bir çay kaşığı toz şeker
yarım limon suyu
maydanoz
tuz

Yapılması
kerevizi, patatesi, havuçu soyun, iri parçalara bölün
soğanı soyun, maydanozu doğrayın
yemeğin sos'u olarak,
bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker koyun, üzerine yarım limonu sıkın ve karıştırın.
tencere içine kerevizleri, havuç, sarımsak, patates ve soğanları dizin.
üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve sosu dökün.
tencere kapağını kapatın.
ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
ardından, üzerine bezelye ve maydanozu serpin, ocağı söndürün.
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan