karnabahar nasıl kızartılır


Karnabahar kızartması yapmak için seçenek bol. Öncelikle karnabahar, tuzlu su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanması gerekir. Soğutulduktan sonra, damak zevkinize en uygun kızartma sosunu hazırlayarak kızartmanızı yapabilirsiniz. Karnabahar kızartma sosu; un, galeta unu, nişasta, yumurta, süt, su, soda, salça, peynir, karbonat, hamur kabartma tozu, çeşitli baharatlar ile hazırlanır. Bu malzemeler arasından yumurta başta olmak üzere, en az üç katkı malzeme kullanılarak sos hazırlanır. Malzeme seçimi tercihinize kalmış, dilediğinizi seçebilirsiniz. Ya da sos hazırlamazsınız, karnabaharınızı haşladıktan sonra yumurtayı çırpar, karnabaharı önce yumurta'ya sonra un'a bulayıp yağ içinde kızartabilirsiniz. Ardından, kızartığınız karnabaharı sarımsaklı yoğurt veya yoğurt, mayonez, sarımsak karışımı ile servis edebilirsiniz. Sultan, karnabahar kızartmasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo karnabahar
  • bir yumurta
  • bir bardak süt
  • bir bardak un
  • bir çay kaşığı kabartma tozu
  • bir kaşık sirke, tuz
  • kızartma yağı

Yapılması
  1. karnabaharı dal dal ayırın
  2. tencereye su, 1.5 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık sirke koyun kaynatın
  3. karnabaharları katın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. sos'unun hazırlanması
  5. kase içine yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz koyun, çırpın
  6. üzerine un katın, karışım boza kıvamına geldiği anda kabartma tozunu katın, karıştırın.
  7. karnabaharları dal dal sos'a bulayın fazla kızgın olmayan yağ içinde
  8. altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın,
  9. sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan