dana etli soğan yahnisi
Dana etli soğan yahnisi tarifi: Papaz yahnisi ya da soğan yahnisi, iki ayrı isimle aynı yemek. Ana malzemesi et, soğan, salça olan ve çeşitli baharatlar ile tadlandırılan lezzetli bir yemek. Kırmızı etin her çeşiti ile yapılabilir. Bana soran olurda düşüncemi sorarsa, bu yemekte kulanılacak etin dana eti olduğunu söylerim. Bu yemekte kuzu eti kullanılırsa, eti önceden pişirmeye gerek yoktur. Çünkü kuzu eti çabuk pişer ve o yüzden et yemekte doğrudan kullanılır. Bu yemekte arpacık soğan, orta boy soğan ve hatta büyük baş soğan kullanmanız tercihinize kalmış. Arpacık soğan ve orta boy soğan, soyulduktan sonra bütün olarak kullanılır. Eğer büyük boy soğan kullanmanız gerekirse, soğanın büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölüp kullanabilirsiniz. Sultan bu yemeği sever, zaman zaman değişik salça ve tadlandırıcılar kullanır olsa da, soğan yahnisini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 300 gr. kuşbaşı dana eti
- yarım kilo orta boy soğan
- dört kaşık zeytinyağ
- bir kaşık salça
- karabiber, kimyon, tuz
- iki bardak kaynar su
Yapılması
- soğanları soyun, bütün bırakın
- iki kaşık yağ içinde eti suyunu çekinciye kadar kavurun
- ve üzerini kapatacak miktarda kaynar su ilave edin, kapağı kapatın
- gerektiğinde su ilave ederek ağır ateşte 1 saat pişirin.
- iki kaşık yağ içinde salçayı kavurun, soğanları katın karıştırın
- ardından kuşbaşı eti, 2 bardak kaynar su, karabiber ve kimyonu ilave edin
- tencereyi kaynatın, kapağı kapatın, ağır ateşte 30 dakika süre ile pişirin.
- süre bitiminde yemeğin tuzunu karar hale getirin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan