kuru bamya nasıl pişirilir


Kuru bamya, etsiz nasıl pişirilir? Bilirsiniz, bamya ip üzerine dizilerek kurutulur. Bamya, dizili bulunduğu ip üzerinden ayrılması ve yemeğinin yapılması için ön hazırlık olarak haşlanır. Ya da, kaynar su içerisinde bekletilir. Her iki durumda da bamyanın suyuna limon suyu veya sirke ilave edilir. Kuru bamya haşlandıktan sonra, seçiminize bağlı olarak çorbası, etli etsiz yemeği, tavuklu, nohutlu, kıymalı ve misket köfteli yemeği yapılır. Tarifim, kuru çiçek bamyanın etsiz yemeği ile ilgili. Sultan, etsiz kuru bamya yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 50 gr. kuru bamya
  • beş kaşık zeytinyağ
  • bir kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • limon suyu
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. bir kaşık sirkeli su içinde bamayayı
  2. ağır ateşte 15 dakika haşlayın, iplerinden ayırın
  3. yağ içinde doğradığınız soğanı kavurun
  4. üzerine salçayı katın ve kavurun
  5. ardından 4 bardak kaynar su, bamya, karabiber, tuz
  6. ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar, 1 saat süre ile pişirin.
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır