kuru bamya nasıl pişirilir
Kuru bamya, etsiz nasıl pişirilir? Bilirsiniz, bamya ip üzerine dizilerek kurutulur. Bamya, dizili bulunduğu ip üzerinden ayrılması ve yemeğinin yapılması için ön hazırlık olarak haşlanır. Ya da, kaynar su içerisinde bekletilir. Her iki durumda da bamyanın suyuna limon suyu veya sirke ilave edilir. Kuru bamya haşlandıktan sonra, seçiminize bağlı olarak çorbası, etli etsiz yemeği, tavuklu, nohutlu, kıymalı ve misket köfteli yemeği yapılır. Tarifim, kuru çiçek bamyanın etsiz yemeği ile ilgili. Sultan, etsiz kuru bamya yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 50 gr. kuru bamya
- beş kaşık zeytinyağ
- bir kuru soğan
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- limon suyu
- karabiber, tuz
Yapılması
- bir kaşık sirkeli su içinde bamayayı
- ağır ateşte 15 dakika haşlayın, iplerinden ayırın
- yağ içinde doğradığınız soğanı kavurun
- üzerine salçayı katın ve kavurun
- ardından 4 bardak kaynar su, bamya, karabiber, tuz
- ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin
- yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
- ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar, 1 saat süre ile pişirin.
- ve ardından gönlünüzce servis edin
Sultan