kuru bamya nasıl pişirilir

6 Aralık 2010


Bilirsiniz, bamya ip üzerine dizilerek kurutulur. Bamya, dizili bulunduğu ip üzerinden ayrılması ve yemeğinin yapılması için ön hazırlık olarak haşlanır. Ya da, kaynar su içerisinde bekletilir. Her iki durumda da bamyanın suyuna limon suyu veya sirke ilave edilir. Kuru bamya haşlandıktan sonra, seçiminize bağlı olarak çorbası, etli etsiz yemeği, tavuklu, nohutlu, kıymalı ve misket köfteli yemeği yapılır. Tarifim, kuru çiçek bamyanın etsiz yemeği ile ilgili. Sultan, etsiz kuru bamya yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
50 gr. kuru bamya
beş kaşık zeytinyağ
bir soğan
bir kaşık salça
limon suyu
karabiber, tuz

Yapılması
bir kaşık sirkeli su içinde bamayayı
ağır ateşte 15 dakika haşlayın, iplerinden ayırın
yağ içinde doğradığınız soğanı kavurun
üzerine salçayı katın ve kavurun
ardından 4 bardak kaynar su, bamya, karabiber, tuz
ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar, 1 saat süre ile pişirin.
ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



6 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

papatya68 dedi ki...

selam arkadaşım
bu bizim memleketin meşhur çorbası düğünlerimiz ve davetlerimizin olmazsa olmazıdır ellerine sağlık nefis olmuş bizde aynen böyle pişiririz tek fark biz ilk önce bamyaları bir teflon tavada kuru ve ipli haliyle biraz kavurur temiz bir bezin arasında ovalarız ki etrafındakiküçük kılçık gibi şeylerden arınsın diye sonra haşlarız
aslında ben pişirdiğim zaman resimlemiştim ama ekleyedim çünki makinam arıza yaptı biz de biraz oynayınca içindekileri silmişiz inşaallah başka bir sefer yayınlamak istiyorum
sağlıcakla kal

sarkaç dedi ki...

Elinize sağlık.

mine dedi ki...

evet ya hazır alıyorum ipinden çıkarıyorum onun yerine dondurucuya atmak daha kolay geliyor galiba

Huriye dedi ki...

Arkadasim ellerine saglik enfes bir lezzet sende harika yapmissin,sevgiler.

yemek ve kültür dedi ki...

ellerinize sağlık...ben de bamyayı çok severim...özellikle nohutlu ve etli yapıyorum. oğlum pek sevmeyince pek nadir yapıyorum....ellerinize sağlık

Yorum Gönder