fırında hamsi nasıl pişirilir


Fırında hamsi iki yönemle pişirilir. İlki; hamsi temizlenir, tuzlanır ve tepsi tabanına yayılarak fırında doğrudan kızartılır. İkinci yöntem ise; hamsi üzerine domates dilimleri veya domates sosu, ya da soğan dilimleri konularak pişirilir. Fırında hamsi, kılçıklı ya da kılçığı çıkarılmış olarak pişirilebilir, bu tercihinize kalmış. Fırında hamsiyi sade olarak pişirmek isterseniz, kılçığını çıkarmamanız gerekir. Çünkü, hamsiyi fileto olarak fırında kızartırsanız kurur. Sultan, her daim fırında hamsiyi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo hamsi
  • bir kaşık sıvı yağ
  • tuz
  • limon

Yapılması
  1. hamsileri temizleyin
  2. yıkayın ve süzün
  3. bir tatlı kaşığı tuz serpin ve karıştırın
  4. bir kaşık yağ ile fırın tepsisini yağlayın
  5. ve hamsileri tepsi içine yayın
  6. üzerine limon dilimleri koyun
  7. tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  8. 30 dakika süre ile pişirin
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan