fırında hamsi nasıl pişirilir

8 Aralık 2010


Fırında hamsi iki yönemle pişirilir. İlki; hamsi temizlenir, tuzlanır ve tepsi tabanına yayılarak fırında doğrudan kızartılır. İkinci yöntem ise; hamsi üzerine domates dilimleri veya domates sosu, ya da soğan dilimleri konularak pişirilir. Fırında hamsi, kılçıklı ya da kılçığı çıkarılmış olarak pişirilebilir, bu tercihinize kalmış. Fırında hamsiyi sade olarak pişirmek isterseniz, kılçığını çıkarmamanız gerekir. Çünkü, hamsiyi fileto olarak fırında kızartırsanız kurur. Sultan, her daim fırında hamsiyi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo hamsi
bir kaşık sıvı yağ
tuz
limon

Yapılması
hamsileri temizleyin
yıkayın ve süzün
bir tatlı kaşığı tuz serpin ve karıştırın
bir kaşık yağ ile fırın tepsisini yağlayın
ve hamsileri tepsi içine yayın
üzerine limon dilimleri koyun
tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
30 dakika süre ile pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



7 yorum:

sevda deniz dedi ki...

çok yağlı yiyemeyenler mesela ben:)))için fırında yapmak daha güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

Saygılarımla.

umutluhayat dedi ki...

en sevdiğim balık hamsidir benim.ellerinize sağlık.

Fikirlopedi dedi ki...

Günaydin.

Yarin hamsi almayi planlamistim, e tarifte Sultan'dan geldi. Afiyet olsun bizlere:)) Tesekkürler.

MODA GEZGİNİ dedi ki...

çok güzel gözüküyo canım ya.fırında hamsiye bayılırım.sewgiyle kal sultan:)

Hamsi olur da yenmezmi,ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

hamsiyi çok seviyorum hemen yapıcam bu tarifi ellerinize sağlık güzel görünüyor

Yorum Gönder