11 Aralık 2010

on

etli bulgur pilavı nasıl pişirilir


Bilirsiniz, bulgurla onlarca çeşit pilav yapılır. Bulgur her türlü salça, baharat, sebze ve yağ ile uyumludur. Damak zevkinize uyan her tür malzeme ile bulgur pilavı yapabilirsiniz, yeter ki isteyin. Bulgur pilavında olduğu gibi; kuzu eti bütün yemeklerde sorunsuz kullanılabilir, çünkü çabuk pişer. Dana etinin bazı bölümlerinden çıkarılan parça etler de, kuzu eti gibi çabucak pişer. Fakat, dana etinin geneli yemek içerisinde geç pişer. Onun için dana eti, yemekte kullanmazdan önce ön işlemden geçirilir. Ya kavrulur, ya da haşlanır. Bulgur pilavı veya diğer yemek çeşitleri hazır kavurma kullanılarakta yapılabilir, seçimi tercihinize kalmış. Bir bardak bulgur kullanılarak üç porsiyon pilav yapılır. Sultan, etli bulgur pilavını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
100 gr. kuşbaşı kuzu eti
bir bardak pilavlık bulgur
üç kaşık zeytinyağ
bir domates, bir sivri biber
bir tatlı kaşığı salça
karabiber, tuz
iki bardak kaynar su

Yapılması
domates, soğan ve biberi doğrayın
yağ içinde eti kavurun, soğanı ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine bulguru ilave edin, karıştırın
2 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin
tuzunu karar hale getirin, tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
ağır ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin
20 dakika dinlendirdikten sonra pilavınızı karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan