pirinçli havuçlu brüksel lahanası tarifi, nasıl pişer
Pirinçlii havuçlu brüksel lahanası tarifi, nasıl pişer ve malzemeleri? Brüksel lahanası ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Mutfaklarımızda; çorbası, ocak üzeri tencerede ve fırında etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, salatası, tavuklusu, kıymalısı, yoğurtlusu, patates ve havuçlusu, mantarlısı, nohutlusu, pirinçlisi, bulgurlusu, terbiyelisi, ekşilisi, köftelisi, kavurması, böreği ve pilavı yapılır.
Bürüksel lahanası alırken sararmış ve böcekli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bir de, lahanaları temizledikten sonra sirkeli su içerisinde bekletmeliyiz. Bu brüksel lahanaları için altın kural, unutmamalıyız. Tarifim, pirinçli brüksel lahanası yemeği ile ilgilidir. Sultan, ara sıra brüksel lahana yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo brüksel lahanası
- beş kaşık zeytinyağ
- bir kaşık salça
- bir soğan
- bir havuç
- bir kaşık pirinç
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- limon veya sumak
- tuz
Yapılması
- lahanaları temizleyin ve sirkeli su içinde bekletin
- ardından yıkayın, tepelerini çapraz çizin
- havuçu, soğanı doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
- ardından salçayı katın, kavurun
- üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
- karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
- yemeğin servisi sırasında dilerseniz
- üzerine limon suyu veya sumak serpin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan