4 Aralık 2010

on

brüksel lahanası nasıl pişer


Brüksel lahanası ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Mutfaklarımızda; çorbası, ocak üzeri tencerede ve fırında etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, salatası, tavuklusu, kıymalısı, yoğurtlusu, patates ve havuçlusu, mantarlısı, nohutlusu, pirinçlisi, bulgurlusu, terbiyelisi, ekşilisi, köftelisi, kavurması, böreği ve pilavı yapılır. Bürüksel lahanası alırken sararmış ve böcekli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bir de, lahanaları temizledikten sonra sirkeli su içerisinde bekletmeliyiz. Bu brüksel lahanaları için altın kural, unutmamalıyız. Tarifim, pirinçli brüksel lahanası yemeği ile ilgilidir. Sultan, ara sıra brüksel lahana yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo brüksel lahanası
beş kaşık zeytinyağ
bir kaşık salça
bir soğan
bir havuç
bir kaşık pirinç
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon
limon veya sumak
tuz

Yapılması
lahanaları temizleyin ve sirkeli su içinde bekletin
ardından yıkayın, tepelerini çapraz çizin
havuçu, soğanı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin servisi sırasında dilerseniz
üzerine limon suyu veya sumak serpin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan