brüksel lahanası nasıl pişer



Brüksel lahanası ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Mutfaklarımızda; çorbası, ocak üzeri tencerede ve fırında etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, salatası, tavuklusu, kıymalısı, yoğurtlusu, patates ve havuçlusu, mantarlısı, nohutlusu, pirinçlisi, bulgurlusu, terbiyelisi, ekşilisi, köftelisi, kavurması, böreği ve pilavı yapılır. Bürüksel lahanası alırken sararmış ve böcekli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bir de, lahanaları temizledikten sonra sirkeli su içerisinde bekletmeliyiz. Bu brüksel lahanaları için altın kural, unutmamalıyız. Tarifim, pirinçli brüksel lahanası yemeği ile ilgilidir. Sultan, ara sıra brüksel lahana yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo brüksel lahanası
  • beş kaşık zeytinyağ
  • bir kaşık salça
  • bir soğan
  • bir havuç
  • bir kaşık pirinç
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, kimyon
  • limon veya sumak
  • tuz

Yapılması
  1. lahanaları temizleyin ve sirkeli su içinde bekletin
  2. ardından yıkayın, tepelerini çapraz çizin
  3. havuçu, soğanı doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun
  5. üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
  6. ardından salçayı katın, kavurun
  7. üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
  8. karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
  9. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  10. ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  11. yemeğin servisi sırasında dilerseniz
  12. üzerine limon suyu veya sumak serpin
  13. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan