brüksel lahanası nasıl pişer

4 Aralık 2010


Brüksel lahanası ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Mutfaklarımızda; çorbası, ocak üzeri tencerede ve fırında etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, salatası, tavuklusu, kıymalısı, yoğurtlusu, patates ve havuçlusu, mantarlısı, nohutlusu, pirinçlisi, bulgurlusu, terbiyelisi, ekşilisi, köftelisi, kavurması, böreği ve pilavı yapılır. Bürüksel lahanası alırken sararmış ve böcekli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bir de, lahanaları temizledikten sonra sirkeli su içerisinde bekletmeliyiz. Bu brüksel lahanaları için altın kural, unutmamalıyız. Tarifim, pirinçli brüksel lahanası yemeği ile ilgilidir. Sultan, ara sıra brüksel lahana yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo brüksel lahanası
beş kaşık zeytinyağ
bir kaşık salça
bir soğan
bir havuç
bir kaşık pirinç
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon
limon veya sumak
tuz

Yapılması
lahanaları temizleyin ve sirkeli su içinde bekletin
ardından yıkayın, tepelerini çapraz çizin
havuçu, soğanı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin servisi sırasında dilerseniz
üzerine limon suyu veya sumak serpin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



7 yorum:

sevda deniz dedi ki...

yemek harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Swotpisces dedi ki...

ben bu sebzeyi hiç yemedim sanırım, denemek lazım, elinize sağlık.

yelpazesu dedi ki...

Brüksel lahanasını hiç bu şekilde denememiştim.Elinize sağlık...

Huriye dedi ki...

Mrb,Brüksel lahanasini severim ama bir tek benimdir ailede,bu yüzden sikça yapmiyorum malesef,sende yemegini çok güzel bir sekilde yapmissin ellerine saglik,sevgiler.

Kelamlopedi dedi ki...

Merhaba, yemek cidden al-benili duruyor. Bu tarifi mutlaka deneyecegim, fakat benim basim bu brüksel lahanalarinin acimsi tadiyla hic hos olmadi. Kimisi biraz sirkeli suda haslamayi öneriyor, kimisi limon tuzuyla vs. Bir de sizin tarifi deneyecegim, bakalim nasil olacak. Saygimla.

Sultan dedi ki...

Kelamlopedi,
Pazardan tedarik edilen brüksel lahanasının sözünü ettiğiniz benzer sorunları olabiliyor. Tavsiyem, paket brüksel lahanası kullanmanızdır.

esra dedi ki...

ilk defa bürüksel lahanası tarifi ördüm elane sağlık...inş bu sekilde yaparım bende:))

Yorum Gönder