kuzu pirzola mangalda nasıl pişirilir


Kuzu pirzola, mangalda nasıl pişirilir? Kasaplık hayvanda omurganın iki yanındaki bölgeden, dilimler halinde çıkarılan kemikli et parçasına pirzola adının verildiğini bilirsiniz. En fazla tercih edilen pirzola çeşiti kuzu ve süt danası pirzolasıdır. Mutfaklarımızda pirzolanın kullanımı şöyledir; terbiye edilerek ya da sade olarak ızgarada veya tavada pişirilir. Soslu ya da sebze katkılı olarak fırında veya ocak üzeri tencerede yemeği yapılır. Tarifim kuzu pirzolanın ızgarası ile ilgilidir. Sultan, bazen kuzu pirzolasını sade olarak bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • altı kalem kuzu pirzola
  • üç domates
  • üç sivri biber
  • kekik, tuz

Yapılması
  1. pirzola kalemlerini hafif tuzlayın ve elle ovun
  2. ızgaranızı kızgın hale getirin ve yağlayın,
  3. ardından pirzola kalemlerini, domates ve biberleri üzerine dizin
  4. alt üst ederek yakmadan pişirin,
  5. pirzolanın üzerine kekik serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır