peynirli pide nasıl yapılır

Hamur işleri arasında en fazla çeşiti pide oluşturur. Çeşitlerini yazmak istesem; sayfada tarifimi yazmaya yer kalmaz, üstelik gerekli de değil. Gerekli olan, pidelerin mayalı ya da mayasız hamur ile yapılabileceğini bilmektir. Pide hamurunu yaş maya, aktif kuru maya, instant kuru mayadan herhangi biri ile yoğurabilirsiniz. Hamur doğrudan su kullanılarak hazırlanabilir. Hamur içerisine katılan süt ve yağ hamur piştiğinde pidenin lezzetini ve kıtırlığını artırır. Bu seçenek, tamamen ailenizin damak zevkine kalmış bir şey. Sultan, arada bir yaptığı peynirli pideyi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört bardak un
  • bir bardak ılık süt
  • yarım bardak ılık su
  • iki kaşık zeytinyağ
  • bir tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • bir tatlı kaşığı toz şeker
  • bir tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi
  • 200 gram mihalıç veya örgü peyniri
  • iki kaşık zeytinyağ
  • bir soğan
  • iki yumurta
  • maydanoz

İç malzemenin hazırlanması
  1. soğanı ince küp doğrayın, maydanozu kıyın
  2. peyniri doğrayın, su içinde bekletin ve tuzunu alın sıkın
  3. bütün malzemeleri bir kap içinde karıştırın

Yapılması
  1. kase içinde süt, su, maya ve şekeri eritin
  2. yoğurma kabına un ve tuzu koyun, karıştırın
  3. ortasını havuz yapın, mayalı karışımı ve zeytinyağını katın
  4. ele yapışmayacak pürüzsüz yoğurun, hamuru top yapın
  5. kabı içerisinde üzeri örtülü olarak, iki katına çıkana kadar bekletin
  6. bekleme sonrası gazını alın bir kez yoğurun
  7. hamuru sekiz eşit parçaya bölün, beze yapın
  8. bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın
  9. içerisine 1 kaşık iç malzeme koyun ve yayın
  10. bir ucundan başlayın ve hamuru kapatın, tepsiye alın
  11. üzerine su, yada unla karıştırılmış su sürün
  12. önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün.
  13. kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin soğutun ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan