nohutlu tavuklu pilav nasıl yapılır


Her bir malzemesi kararında ve yerinde kullanılmış nohutlu tavuklu pilavın tarifi. Pilavımı uygulaması gayet basit olan, salma pilav pişirme yöntemi ile yaptım. Bilirsiniz, yemeğin malzeme ölçüleri uygun olursa, sofra ilişkilerinde sorun yaşanmaz. Pilav yaparken bir bardak pirinç için 50 gr. yağ kullanın derim. Ayrıca pilavınızın tuzu hafif belli olsun, sonuçta yanılmadığımı farkedersiniz. Sultan, nohutlu tavuklu pilavını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir buçuk bardak pirinç
  • yarım haşlanmış tavuk göğsü
  • bir bardak haşlanmış nohut
  • bir kaşık tereyağ
  • iki kaşık zeytinyağ
  • iki bardak tavuk suyu
  • bir bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
  2. tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın
  3. tencerede zeytinyağı ve tereyağı ısıtın
  4. üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin, kaynatın
  5. ardından pirinç, nohut ve tavuk göğsünü ilave edin
  6. tuzunu ayarlayın ve tencereyi 1 dakika kaynatın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte pilavınızı 14 dakika süre ile pişirin, süre bitiminde ocağı söndürün
  8. pilavınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra, tabanından bir güzel karıştırın
  9. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan