mantarlı tavuk nasıl yapılır


Bilirsiniz, yemeklik kültür mantarı pazar yerlerinde açık olarak, marketlerde ise 200, 400, 500, 1000 gr. ağırlıkta ambalajlı olarak satılmaktadır. Bu mantarlar kalite özelliklerine göre; Ekstra, Sınıf I, Sınıf II olmak üzere 3 sınıftır. Alışverişimizde bu sınıflardan hangisine denk geliriz bilemeyiz, olsun. Kültür mantarları sıcaklığı 5ºC’den daha yüksek veya 0ºC’dan daha düşük yerlerde muhafaza edilmezlerse, dayanma süresi 5 ila 7 gün arasındadır. Mantarların çabuk bozulabileceği dikkate alınarak ihtiyaç fazlası mantar almamamız gerekir. Mantarlar bütün veya dilim olarak haşlanarak saklanabilir. Haşlanmış mantarlar eğer kullanılarak saklanacaksa, en fazla 1 Ay boyunca özelliğini kaybetmeden saklanabilir. Konu uzun ve derin, Sultan'ın sözlerine kulak verin derim. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir tavuk göğsü
  • 200 gr. kültür mantarı
  • dört kaşık zeytinyağ
  • bir kaşık salça
  • bir soğan
  • iki sivri biber
  • bir domates
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, tuz
  • maydanoz

Yapılması
  1. göğsü, domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı doğrayın
  2. mantarları doğrayın ve limonlu su içinde bekletin
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve sivri biberi katın kavurun,
  4. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  5. üzerine göğüs etini katın, rengi dönünceye kadar kavurun
  6. ardından mantar, 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
  7. kapağı kapayın ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. yemeğin tuzunu ayarlayın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin,
  9. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan