mantar nasıl saklanır

Yemeklik kültür mantarı ambalajı içinde buzdolabında en fazla 7 gün korunabilir. Zaman içerisinde sulanır ve çürür. Bu nedenle, mantarı uzun süre korumanın yolu, haşlayarak kendi suyu içerisinde kavanozlarda saklamaktır. Bu sayede mantar tat ve lezzetinden bir şey kaybetmez. Elbette bu saklama yöntemi mantarı konserve yapmak değildir, o ayrı bir konu. Sultan bu tarifle hazırladığı mantarını dolap içerisinde 1.5 ay gibi bir süre korumaktadır. Ve bu deneyimi ile sabittir. En güzeli, bu yolla sakladığınız mantarı 1 Ay içerisinde tüketmenizdir. Mantar saklanacağı ortamın hijyen koşullarına uygun ve üzerinde kapak olmasını arzu eder. Böylesi bir ortam, kapaklı cam kavanozla sağlanabilir. Kavanoz içerisinden mantar alırken, çok temiz bir kaşık kullanmanız gerekecektir. Dikkat etmezseniz temizliğe, mantarınız bakteri komasına girer ve ölür. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 400 gr. kültür mantarı
  • yarım limon suyu
  • bir bardak su
  • bir çay kaşığı tuz
  • cam kavanoz

Yapılması
  1. mantarı yıkayın, süzün ve doğrayın
  2. tencere içine su, limon suyu, tuz'u koyun kaynatın
  3. ardından mantarları ilave edin, kapağı kapatın
  4. ve tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın
  5. süre bitiminde ocağı söndürün
  6. mantarı kendi suyu içerisinde soğutun
  7. ardından kendi suyu ile birlikte kavanoza alın
  8. kapağı kapatın ve üzerine tarih yazarak, dolaba kaldırın
  9. gerek duydukça temiz kaşıkla alın ve kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan