kıymalı yumurta nasıl yapılır

Kıyma ile hazırladığım yemeklerin kıymasını kasapta gözümün önünde çektirim, hazır kıyma katiyen kullanmam. Çünkü; o kadar emek verip hazırladığım yemeğin kıyma yüzünden çöpe gideceğini düşünemem. Bilirsiniz, bazen kıyma kullanılarak yapılan yemeklerde dayanılmaz ağır bir koku alırsınız. O koku, koca bir tencere yemeğin atılmasına neden olur. O yüzden hazır kıyma kullanmayın derim, zaten bildiğiniz şey. Kıymalı yumurta yaparken iki önemli noktayı paylaşmak isterim. İlki, kıymanın lokum gibi yumuşacık pişmesi için sıcak su kullanmalısınız; ikincisi ise, yumurtaları kırdıktan sonra her yumurtanın üzerine bir kaşık sıcak su gezdirmeli ve kapak kapamalısınız. Ayrıca, yumurtaları gayet düşük ısıda pişirmelisiniz. Sultan her daim kıymalı yumurtasını sektirmeden bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 100 gram kıyma
  • iki yumurta
  • bir soğan
  • iki kaşık zeytinyağ
  • bir tatlı kaşığı salça
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. soğanı piyaz 'yarım ay' doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı ilave edin
  3. ve taneleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı katın kavurun
  4. üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuzu katın karıştırın
  5. ve malzeme suyunu çekinceye kadar pişirin
  6. ve malzemenin orta yerinde yuva açın yumurtaları kırın,
  7. üzerlerine birer kaşık sıcak su gezdirin ve kapak kapayın,
  8. ağır ateşte yumurtaların beyazı pişene kadar tutun
  9. ve ocaktan alın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan