kemikli et ile yemek nasıl yapılır


Kemikli et ile yemek nasıl yapılır? Yemek yaparken çoğunlukla dana eti, koyun eti ya da kuzu eti kullanılır. Her et çeşitide hayvanın belirli bölgesinden alınır ve ayrı bir isimle anılır. Aynı hayvandan alınsa bile bu etler, çeşitine göre yumuşak ya da sert olması yüzünden pişirilme süresi farklıdır. Kuzu eti çok çabuk pişer, dana ve benzeri hayvan etleri geç pişer. Bir de et kemikli ise yemekte kullanımı oldukça zorlaşır.

Tencerede yemek yaparken, yapacağımız yemek malzemelerinin pişme süresi ile etin pişme süresini göz önüne almamız gerekir. İşte yemek yapma ustalığının sırrı burada saklı, bu sırra ulaşmak hiçte zor değil. Geç pişen kemikli ya da kemiksiz etleri, yemekte kullanmazdan önce, kavurur veya haşlarsak sorunu kökünden çözmüş oluruz.

Kuzu eti çabuk piştiği için her çeşit malzeme ile yemek yapmaya uyumludur. Dana eti ve benzeri etler kuzu etine benzemezler, geç pişerler. Dana etinin bütün çeşitleri ocak üzeri tencerede 1 ila 1.5 saat süre içerisinde pişer. Sultan tencerede yemek yaparken, malzeme ile etin pişme süresini hep göz önüne alır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Bilgi bizden uyması sizden,
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır