14 Kasım 2010

on 3 comments

kavurma nasıl yapılır

Lokum gibi yenebilecek kavurma yapmak gayet basit. Bunun yolu da ihtiyacınız ölçüsünde et ve bu eti kendi suyu ile çok kısık ateşte kavurmaktan geçer. Bilirsiniz, etleri kavururken 1 kilodan fazla et kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz. Çünkü, saldıkları kendi suları kavurma için yeterli olacaktır. Bir kilodan az etleri kavururken etin kendi suyu kavurmaya yetmiyecektir, o yüzden tencereye kaynar su ilavesi gerekir. Tencereye su ilave ederken su miktarı et ile yüz yüze olmalıdır. Ocak alev ayarı en kısık şekilde ayarlanmalıdır. Etin kalitesine göre, ağırlığı fark etmez bütün etler 70 ila 90 dakika içerisinde kavrulurlar. Sultan, kurban bayramında olsun ya da diğer günlerde ihtiyacı halinde kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo kavurmalık kuşbaşı et
bir kaşık zeytinyağ
karabiber, kekik
tuz

Yapılması
tencerede yağı ısıtın, üzerine eti ilave edin karıştırın,
et suyunu salmaya başlayınca tencere kapağını kapayın
tencereden buhar çıkmaya başladıktan sonra
ara sıra tencereyi karıştırın, etin suyunu kontrol edin
su azaldığında etin yüzeyini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin
ve 1.5 saat süre ile eti ağır ateşete pişirin.
tuzunu karar hale getirin, karabiber ve kekik ilavesiyle
gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

3 yorum:

  1. Kurban BAyramı yaklaştı, gelsin kavurmalar... :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Kurban Bayramı öncesi bu kavurma tarifine de gerçekten herkesin çok ihtiyacı olacak!

    Çok güzel düşünmüşünüz. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar diler, güzel bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

    YanıtlaSil