kavurma nasıl yapılır


Lokum gibi yenebilecek kavurma yapmak gayet basit. Bunun yolu da ihtiyacınız ölçüsünde et ve bu eti kendi suyu ile çok kısık ateşte kavurmaktan geçer. Bilirsiniz, etleri kavururken 1 kilodan fazla et kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz. Çünkü, saldıkları kendi suları kavurma için yeterli olacaktır. Bir kilodan az etleri kavururken etin kendi suyu kavurmaya yetmiyecektir, o yüzden tencereye kaynar su ilavesi gerekir. Tencereye su ilave ederken su miktarı et ile yüz yüze olmalıdır. Ocak alev ayarı en kısık şekilde ayarlanmalıdır. Etin kalitesine göre, ağırlığı fark etmez bütün etler 70 ila 90 dakika içerisinde kavrulurlar. Sultan, kurban bayramında olsun ya da diğer günlerde ihtiyacı halinde kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo kavurmalık kuşbaşı et
  • bir kaşık zeytinyağ
  • karabiber, kekik
  • tuz

Yapılması
  1. tencerede yağı ısıtın, üzerine eti ilave edin karıştırın,
  2. et suyunu salmaya başlayınca tencere kapağını kapayın
  3. tencereden buhar çıkmaya başladıktan sonra
  4. ara sıra tencereyi karıştırın, etin suyunu kontrol edin
  5. su azaldığında etin yüzeyini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin
  6. ve 1.5 saat süre ile eti ağır ateşete pişirin.
  7. tuzunu karar hale getirin, karabiber ve kekik ilavesiyle
  8. gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan