karnabahar nasıl yapılır

1 Kasım 2010

Bir kış sebzesi olan karnabahardan mutfaklarımızda tencere ve fırın yemekleri hazırlanır. Karnabahar yemeklerin yapımında tek başına kullanıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Karnabaharın çorbası, etli etsiz yemeği, tavası, böreği, musakkası, taratoru, dolması, köftesi, sotesi, mücveri, bastısı, salatası, kızartması, omleti, püresi, turşusu ve hatta keki dahi yapılır. Ve ayrıca, yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Sultan, etsiz karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo karnabahar
yarım çay bardağı zeytinyağı
bir kaşık salça
bir orta boy domates
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
karabiber
kimyon
tuz

Yapılması
yağ içinde soğanı kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine domatesi katın, kavurun
karnabaharları tencereye dizin
üzerine 2 bardak sıcak su,
sarımsak, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, tencereyi kaynatın, kapağı kapayın,
orta ateşte, karnabaharların sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



4 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

ellerine saglik sultanim.

günaydın
genellikle çevremdeki çoğu kişinin pek sevmediği bu sebzeyi ben severim
kızartmasına da ayrıca bayılırım
zaten kış mevsiminde yenilecek sebze sayısı da kısıtlı
pırasa, ıspanak bir de karnabahar buyur işte etti üç
kıymetini bilmek lazım :))
sevgiler...

sevda deniz dedi ki...

ben karnıbaharın hertürlüsünü severim.yemeğide harika olmuş.ellerinize sağlık.

Bugün yapacagim karnabahari,ama kekini hic duymamistim,cok tesekkürler bilgileriniz icin...

Yorum Gönder