kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır


Kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır? Kabak tatlısı tencerede ya da fırında yapılır. Tencerede kabak tatlısı yapmak için iki yöntemden biri kullanılır. İlki; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah en kısık ateşte pişirilir. İkinci yöntem ise, kabak dilimlerine ölçüsünde şeker ve su ilave ederek doğrudan kısık ateşte pişirilir. Fırında kabak tatlısı yapmak için; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah fırında tepsi içerisinde pişirilir.

Bir de, kabak kireç kaymağına yatırılarak kıtırlığı ve şeffaflı sağlanması için bekletilir. Ve sonrası tencerede ölçüsünde şeker ve su ilave ederek pişirilir. Tencerede kabak tatlısı yapmak için en güzel yöntem, akşamdan kabağı şekere yatırmak ve susuz olarak pişirmektir. Bu şekilde hazırlanan kabak tatlısı hem lezzetli olur, hem de pişirme sonrası şırası karar kalır. Sultan, kabak tatlısını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo dilimlenmiş kestane kabağı
  • iki bardak toz şeker

Yapılması
  1. akşamdan kabak dilimlerini yıkayın ve süzün
  2. tencere içine dizin, üzerine iki bardak toz şekeri yayın
  3. kapağı kapayın ve bir gece boyu bekletin, sabah ocak üzerine alın
  4. tencere kapağını kapayın, kısık ateşte
  5. kabak dilimleri yumuşayıncaya kadar 'buhar çıktıktan sonra, bir saat' pişirin
  6. soğutun, kaymak ya da ceviz içi ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi