tavada çupra kızartması



Tavada çupra kızartması, tarifi: Çupra dört mevsim tüketilebilen ve yemeklerinin hazırlanmasında çeşit olarak bol seçenekli balıktır. Ve yemeklerinde sebzeler fazlaca kulanım alanına sahiptir. Çupra ile tencere, ızgara ve fırın yemekleri yapılır. Bunlardan başlıcaları, çorba, buğulama, tava, ızgara, şiş ve salatadır. Ayrıca çupra, kiremitte, kâğıtta, fırın poşetinde ve tuz içerisinde de pişirilir, tarifim çupranın tavası ile ilgilidir. Sultan, çupra tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki adet çupra
  • bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • un, tuz

Yapılması
  1. balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. yan yüzlerini çapraz çizin ve tuz serpin, una bulayın.
  3. fazla kızgın olmayan yağ içinde, alt üst ederek kızartın
  4. salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır