boyun haşlama


Boyun haşlama, diğer adı ile gerdan haşlama. Koyun veya kuzu boyunu farketmez, her ikiside kullanılır. Boyun sade veya sebze katkısı ile haşlanır, hazırlanmış yemek terbiye yapılabilir. Bu seçenek tamamen tercihinize kalmış bir şey. Gerdan ile çorba, yahni, keşkek ve fırında çeşitli yemekleri yapılır. Sultan boyun haşlamasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
  • bir bölünmüş kuzu boynu
  • iki patates
  • iki havuç
  • altı küçük soğan
  • üç kaşık zeytinyağ
  • tuz

Yapılması
  1. boyun parçalarını yıkayın ve süzün
  2. patates ve havuçları doğrayın
  3. yağ içinde boyun parçalarını hafif kızartın
  4. üzerine 6 bardak su ilave edin ve kaynatın
  5. tencerede biriken köpükleri atın ve kapağı kapatın
  6. ağır ateşte boyun parçalarını bir saat haşlayın.
  7. süre bitiminde havuç, patates, soğan ve tuzunu ilave edin
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın, ağır ateşte
  9. patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yarım saat daha pişirin
  10. ve gönlünüzce servis edin.
  11. küçük soğan yerine iki orta boy soğanın her birini dörde bölüp kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan