21 Kasım 2010

on 8 comments

arnavut ciğeri nasıl yapılır

Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarının ciğerleri kullanılarak onlarca çeşit yemeği yapılır. Bunlar arasında başta tencere yemekleri olmak üzere; ciğer ızgara, ciğer tava, ciğer kavurma, ciğer sarma, ciğer yahni ve ciğer kebaplarını saymamız mümkün. Bu kadar çeşit ciğer yemekleri arasında arnavut ciğeri özel bir yere sahip. Gerek malzemesinin hazırlanması ve gerekse ciğerin kavrulması, tamamen ustalık gerektirdiği bir gerçektir. Öncelikle damarsız kalite bir dana ciğeri ve bu ciğerin temizlenmesi gerekir. Ardından kızartma yapılacak tenceresinin kalaylı bakır olması şarttır. Ve daha da önemlisi, bu işleri kotaracak beceri sahibi eller gerekir. Olabilir, tarifim bu zorlukların üstesinden gelmeye yetecektir. Sultan, arnavut ciğerini her daim bu tarifle yapar ve hiçte kırık not almadı. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo dana ciğeri
kızartma yağı
pul biber, toz biber
un, tuz

Yapılması
ciğerin zarını soyun, damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın,
üzerine kağıt havlu ile bastırın kanını alın
ardından bir çay kaşığı toz biber, bir tatlı kaşığı pul biber serpin, karıştırın
ve ciğeri süzgeç içine alın, üzerine bir çay bardağı un serpin karıştırın
kızartmayağını kızgın hale getirin, ciğerleri içine aktarın
ciğerler kaynamaya başladıktan sonra, 3 dakika süre ile
ara sıra karıştırarak pişirin ve tuz ekerek gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

8 yorum:

  1. Nefis olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ciğer bizimde çok sevdiğimiz bir lezzettir ama kalorisinden dolayı çok yapamıyorum.. Bu tarifinle yumuşacık oluyor ciğer. Ellerine sağlık . Bu vesile ile geçmiş bayramını candan kutlar nice sağlıklı bayramlar dilerim..

    YanıtlaSil
  4. Yemekler Bayrama özel nefis olmuşlar

    YanıtlaSil
  5. 1-2 aydır kollestrol yüzünden diyet yapıyordum....sanırım bir ciğer dürümle kendimi ödüllendirme zamanı gelmiş....resmi görünce anladım...hepimiz diğerimizde kendimizden birşeyler buluyoruz ...ne güzel bir paylaşım....ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkürler ellerinize sağlık mükemmel oldu

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil