arnavut ciğeri nasıl yapılır

21 Kasım 2010

Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarının ciğerleri kullanılarak onlarca çeşit yemeği yapılır. Bunlar arasında başta tencere yemekleri olmak üzere; ciğer ızgara, ciğer tava, ciğer kavurma, ciğer sarma, ciğer yahni ve ciğer kebaplarını saymamız mümkün. Bu kadar çeşit ciğer yemekleri arasında arnavut ciğeri özel bir yere sahip. Gerek malzemesinin hazırlanması ve gerekse ciğerin kavrulması, tamamen ustalık gerektirdiği bir gerçektir. Öncelikle damarsız kalite bir dana ciğeri ve bu ciğerin temizlenmesi gerekir. Ardından kızartma yapılacak tenceresinin kalaylı bakır olması şarttır. Ve daha da önemlisi, bu işleri kotaracak beceri sahibi eller gerekir. Olabilir, tarifim bu zorlukların üstesinden gelmeye yetecektir. Sultan, arnavut ciğerini her daim bu tarifle yapar ve hiçte kırık not almadı. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo dana ciğeri
kızartma yağı
pul biber, toz biber
un, tuz

Yapılması
ciğerin zarını soyun, damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın,
üzerine kağıt havlu ile bastırın kanını alın
ardından bir çay kaşığı toz biber, bir tatlı kaşığı pul biber serpin, karıştırın
ve ciğeri süzgeç içine alın, üzerine bir çay bardağı un serpin karıştırın
kızartmayağını kızgın hale getirin, ciğerleri içine aktarın
ciğerler kaynamaya başladıktan sonra, 7 dakika süre ile
ara sıra karıştırarak pişirin ve tuz ekerek gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



8 yorum:

ellerinize saglık.
sevgiler.

sarkaç dedi ki...

Nefis olmuş. Elinize sağlık.

Eylem dedi ki...

Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

ŞÜKRAN dedi ki...

Ciğer bizimde çok sevdiğimiz bir lezzettir ama kalorisinden dolayı çok yapamıyorum.. Bu tarifinle yumuşacık oluyor ciğer. Ellerine sağlık . Bu vesile ile geçmiş bayramını candan kutlar nice sağlıklı bayramlar dilerim..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Yemekler Bayrama özel nefis olmuşlar

Akdeniz Kızı dedi ki...

1-2 aydır kollestrol yüzünden diyet yapıyordum....sanırım bir ciğer dürümle kendimi ödüllendirme zamanı gelmiş....resmi görünce anladım...hepimiz diğerimizde kendimizden birşeyler buluyoruz ...ne güzel bir paylaşım....ellerinize sağlık....

semanur dedi ki...

çok teşekkürler ellerinize sağlık mükemmel oldu

camelia dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Yorum Gönder