zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır


Barbunya fasulyesi taze ve kurutulmuş olarak mutfaklarımızda kullanılır. Barbunya fasulyesinin doğrudan yemeği yapıldığı gibi, çoğu yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Barbunya fasulyesinin çorbası, etli etsiz yemeği, musakkası, salatası, ezmesi, piyazı, kavurması ve hatta omleti dahi yapılır. Tarifim, kuru barbunyanın zeytinyağlısı ile ilgilidir. Sultan, zeytinyağlı kuru barbunya fasulyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak kuru barbunya fasulye
  • bir soğan
  • bir havuç
  • bir patates
  • iki diş sarımsak
  • bir kaşık salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • maydanoz, limon
  • tuz

Yapılması
  1. barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
  3. patates, havuç ve soğanı doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun
  6. üzerine 5 bardak sıcak su, barbunya, patates ve toz şekeri katın, karıştırın
  7. kapağı kapatın, ağır ateşte barbunyaları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
  9. ve servisinde limonu sıkın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan