25 Ekim 2010

on 3 comments

zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır

Barbunya fasulyesi taze ve kurutulmuş olarak mutfaklarımızda kullanılır. Barbunya fasulyesinin doğrudan yemeği yapıldığı gibi, çoğu yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Barbunya fasulyesinin çorbası, etli etsiz yemeği, musakkası, salatası, ezmesi, piyazı, kavurması ve hatta omleti dahi yapılır. Tarifim, kuru barbunyanın zeytinyağlısı ile ilgilidir. Sultan, zeytinyağlı kuru barbunya fasulyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak kuru barbunya fasulye
bir soğan
bir havuç
bir patates
iki diş sarımsak
bir kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir çay kaşığı toz şeker
maydanoz, limon
tuz

Yapılması
barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
sabah süzün ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
patates, havuç ve soğanı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun
üzerine 5 bardak sıcak su, barbunya, patates ve toz şekeri katın, karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte barbunyaları yumuşayıncaya kadar pişirin.
tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
ve servisinde limonu sıkın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

3 yorum:

  1. Merhaba Sultan,
    Rica etsem ödülünüzü almak üzere bloğuma uğrar mısınız ?
    teşekkür ederim şimdiden...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. cok sik yaparim bende, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Avrupa Klavyede ( ı ) olmaması çok feci :)

    YanıtlaSil