tavuk budu nasıl yapılır


Tavuk budunun haşlaması, kızartması, ızgarası, çeşitli sebze, baharat ve sos kullanılarak tencerede ya da fırında yemeği yapılır. Fırında, fırın poşeti kullanılarak tek başına veya patates eşliğinde kızartılır. Tavuk yemeklerinin hazırlanmasında seçenek sınırsız; tavuk budunu derili veya derisiz olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tarifimde tavuk budu derisiz olarak kulanılmıştır. Sultan, ara sıra tencerede tavuk budunu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört tavuk budu
  • üç kaşık zeytinyağ
  • sekiz küçük soğan
  • iki domates
  • iki patates
  • iki sivri biber
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, kekik
  • tuz

Yapılması
  1. butları yıkayın ve süzün
  2. soğan ve sarımsakları soyun bütün bırakın
  3. patates ve domatesleri soyun, iri doğrayın
  4. tencereye butları, patates, soğan, biber, domates ve sarımsakları dizin
  5. üzerine karabiber, kimyon, kekik ve tuzu serpin, zeytinyağını gezdirin
  6. ardından 1.5 bardak su ilave edin, tencereyi kaynatın ve kapağı kapayın
  7. ağır ateşte butlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan