31 Ekim 2010

on 4 comments

tavuk budu nasıl yapılır

Tavuk budunun haşlaması, kızartması, ızgarası, çeşitli sebze, baharat ve sos kullanılarak tencerede ya da fırında yemeği yapılır. Fırında, fırın poşeti kullanılarak tek başına veya patates eşliğinde kızartılır. Tavuk yemeklerinin hazırlanmasında seçenek sınırsız; tavuk budunu derili veya derisiz olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tarifimde tavuk budu derisiz olarak kulanılmıştır. Sultan, ara sıra tencerede tavuk budunu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
dört tavuk budu
üç kaşık zeytinyağ
sekiz küçük soğan
iki domates
iki patates
iki sivri biber
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, kekik
tuz

Yapılması
butları yıkayın ve süzün
soğan ve sarımsakları soyun bütün bırakın
patates ve domatesleri soyun, iri doğrayın
tencereye butları, patates, soğan, biber, domates ve sarımsakları dizin
üzerine karabiber, kimyon, kekik ve tuzu serpin, zeytinyağını gezdirin
ardından 1.5 bardak su ilave edin, tencereyi kaynatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte butlar yumuşayıncaya kadar pişirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

4 yorum:

  1. Nasil istah acici gorunuyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. kesin yapmalıyım aha gidiyorum alışverişe ımmh.

    YanıtlaSil
  3. Ben cok severim,kimyon ve kekik disinda ben birde defne yapragi atarim tüm haslamalara,nefis olur ,elinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. tarifinizi denedim gerçekten çok lezzetliydi teşekkürler.

    YanıtlaSil