istavrit balığı nasıl pişirilir

1 Ekim 2010

İstavrit balığı Ekim ve Kasım aylarında en lezzetli olduğu aylardır. Sonbahar ve kış aylarında bolca tüketilir. Mutfaklarımızda en fazla, istavrit balığının tavası ve ızgarası yapılır. Bunun yanında pilakisi, buğulaması yapılsada fazlaca yaygın değildir. Ayrıca, istavritin tek başına fırında pişirilmesininde lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Tarifim istavrit tava ile ilgilidir. Sultan, çoğu zaman istavrit balığının tavasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo istavrit
bir bardak un
bir çay bardağı mısır unu
bir çay bardağı sıvıyağ
tuz

Yapılması
balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
ardından üzerine tuz serpin, karıştırın
bir poşet içine un ve mısır ununu koyun ve karıştırın
yeterli miktarda balıkları poşet içine alın
ve poşeti sallayarak balıkları unlayın
kızgın yağ içinde unlanmış balıkları
çıtır veya az pişmiş olarak alt üst ederek kızartın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik, cok nefis gorunuyor.

Adsız dedi ki...

süper oldu tşk...

Leydilobi dedi ki...

yarın yapmayı düşünüyorum, harika görünüyor umarım benimkilerde böyle olur...

Yorum Gönder