istavrit balığı nasıl pişirilir

İstavrit balığı Ekim ve Kasım aylarında en lezzetli olduğu aylardır. Sonbahar ve kış aylarında bolca tüketilir. Mutfaklarımızda en fazla, istavrit balığının tavası ve ızgarası yapılır. Bunun yanında pilakisi, buğulaması yapılsada fazlaca yaygın değildir. Ayrıca, istavritin tek başına fırında pişirilmesininde lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Tarifim istavrit tava ile ilgilidir. Sultan, çoğu zaman istavrit balığının tavasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo istavrit
  • bir bardak un
  • bir çay bardağı mısır unu
  • bir çay bardağı sıvıyağ
  • tuz

Yapılması
  1. balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. ardından üzerine tuz serpin, karıştırın
  3. bir poşet içine un ve mısır ununu koyun ve karıştırın
  4. yeterli miktarda balıkları poşet içine alın
  5. ve poşeti sallayarak balıkları unlayın
  6. kızgın yağ içinde unlanmış balıkları
  7. çıtır veya az pişmiş olarak alt üst ederek kızartın
  8. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan