hamsi nasıl kızartılır

Hamsi iki yöntemle kızartılır. İlki; temizlenen hamsiler kılçığı çıkartılarak fileto veya bütün ve kılçıklı olarak tavada yağ içerisinde kızartılır. İkinci yöntem ise, hamsiyi özel tavası içerisinde çok az yağ ile kızartmaktır. Bu da şöyle olur; hamsi kapaklı özel tavası içerisine dizilerek, iki kaşık yağ ile çok düşük ısıda bir yüzeyi kızartılır. Sonra, tavanın kapağı yardımı ile hamsiler ters çevrilir ve diğer yüzeyi kızartılır. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz damak zevkinize kalmış bir şey. Sultan, arada bir hamsileri bu tarifle kızartır.
Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo hamsi
  • bir bardak mısır unu
  • bir çay bardağı un
  • bir çay bardağı sıvıyağ
  • tuz

Yapılması
  1. balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. ardından üzerine tuz serpin, karıştırın
  3. bir poşet içine un ve mısır ununu koyun ve karıştırın
  4. yeterli miktarda balıkları poşet içine alın
  5. ve poşeti sallayarak balıkları unlayın
  6. kızgın yağ içinde unlanmış balıkları
  7. çıtır veya az pişmiş olarak alt üst ederek kızartın
  8. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan