hamsi buğulama nasıl yapılır


Hamsi, Ekim ve Şubat arası aylarda çok lezzetli olur. Mutfaklarımızda yaygın olarak tavası, ızgarası ve buğulaması yapılarak tüketilir. Hamsi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bu sayede onlarca çeşit yemeği hazırlanır. Hamsinin çorbası, haşlaması, böreği, tatlısı, pilavı, omleti, salatası, köftesi, sarması, ekmeği, pilakisi, mücveri, yahnisi ve daha nice tarifleri yapılır ve tüketilir. Sultan, hamsinin buğulamasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo hamsi
  • bir soğan
  • iki domates
  • bir kaşık zeytinyağ
  • bir tatlı kaşığı limon suyu
  • 1.5 çay bardağı su
  • tuz, karabiber, maydanoz

Yapılması
  1. hamsileri temizleyin, yıkayın, süzün
  2. domatesi soyun, küp doğrayın
  3. soğanı piyaz doğrayın, maydanozu kıyın
  4. hamsileri tencereye alın, üzerine soğanları yayın
  5. ardından domatesi ve maydanozu yayın
  6. bir kaşık zeytinyağını gezdirin,
  7. karabiber, limon suyu, tuz ve suyu ilave edin
  8. tuzunu ayarlayın, tencere kaynadıktan sonra kapağı kapatın
  9. ağır ateşte 15 dakika pişirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan