6 Ekim 2010

on 2 comments

hamsi buğulama nasıl yapılır

Hamsi, Ekim ve Şubat arası aylarda çok lezzetli olur. Mutfaklarımızda yaygın olarak tavası, ızgarası ve buğulaması yapılarak tüketilir. Hamsi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bu sayede onlarca çeşit yemeği hazırlanır. Hamsinin çorbası, haşlaması, böreği, tatlısı, pilavı, omleti, salatası, köftesi, sarması, ekmeği, pilakisi, mücveri, yahnisi ve daha nice tarifleri yapılır ve tüketilir. Sultan, hamsinin buğulamasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo hamsi
bir soğan
iki domates
bir kaşık zeytinyağ
bir tatlı kaşığı limon suyu
1.5 çay bardağı su
tuz, karabiber, maydanoz

Yapılması
hamsileri temizleyin, yıkayın, süzün
domatesi soyun, küp doğrayın
soğanı piyaz doğrayın, maydanozu kıyın
hamsileri tencereye alın, üzerine soğanları yayın
ardından domatesi ve maydanozu yayın
bir kaşık zeytinyağını gezdirin,
karabiber, limon suyu, tuz ve suyu ilave edin
tuzunu ayarlayın, tencere kaynadıktan sonra kapağı kapatın
ağır ateşte 15 dakika pişirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

2 yorum:

  1. oh mis qibi :)
    ben trabzon /of luyum
    hamsi buğulama bizim oranın meşhur yemeklerinden birisidir
    ben hiç yapmadım ama kaynanamda annemde çok yapar
    tam bir kış yemeği :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. DUYURU
    Bloglardan Seçmeler 24 Kasın 2010 günü ÖĞRETMENLER GÜNÜ özel sayısı olarak yayınlanacaktır.

    Katkı sağlamak isteyenler, öğretmenlerimizle ilgili her türlü yazı ya da başka çalışmalarını
    29 Ekim 2010 gününe kadar Bloglardan Seçmeler'e gönderebilirler.

    İlgi göstereceğinizi umuyorum.

    Sevgi ve saygılarımla

    Sabahattin Gencal

    YanıtlaSil