fırında tavuk incik nasıl yapılır


Tavuk incikle tencere yemekleri, fırın yemekleri ve ızgara yapılır. Yemeklerin hazırlanmasında incik ana malzeme olarak kullanılır. Katkı malzeme olarak domates, soğan, mantar, havuç, biber kullanılır. Tatlandırıcı olarak sarımsak, maydanoz, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanılır. Tencere yemeklerinde incik tek başına haşlanır veya katkı malzemelerle birlikte sulu yemeği yapılır. Fırında ise, incik tepsi ya da fırın poşeti kullanılarak pişirilir. Yemeklerin hazırlanmasında incik derisinin kullanılması tamamen tercihe bağlıdır. Derisi ile kullanılan incik, yapılan yemeğin lezzetini artıracağını unutmamak gerekir. Sultan, fırında tavuk incik yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • altı tavuk incik
  • üç orta boy soğan
  • üç domates
  • iki patates
  • üç sivri biber
  • üç diş sarımsak
  • iki kaşık zeytinyağ
  • yarım kaşık salça
  • karabiber, kimyon, kekik, tuz

Yapılması
  1. incikleri yıkayın, süzün.
  2. soğan ve sarımsakları soyun, bütün bırakın
  3. patatesleri soyun, üçerli elma dilimi olarak bölün, domatesi küp doğrayın
  4. sos'un hazırlanması
  5. kap içine salça, karabiber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz,
  6. 1 Su bardağı kaynar su katın ve karıştırın.
  7. tepsi içine incikleri dizin, aralarına patates dilimleri, soğanları, sarımsakları koyun
  8. sos'u üzerine dökün. ardından domatesi serpiştirin ve 2 kaşık zeytinyağını gezdirin
  9. tepsi üzerini alüminyum folyo ile kapatın,
  10. ve önceden 200°C ‘ye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  11. 90 dakika pişirin ve süre bitiminde tepsiden folyoyu kaldırın
  12. ve 3 adet sivri biberi tepsiye dizin
  13. tepsiyi 30 dakika süre ile tekrar fırında tutun
  14. süre bitiminde üzerine kekik serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan