fırında makarna nasıl yapılır

Fırında makarna yapmak için seçenek bol, yeter ki karar verin. Fırında makarnanın patlıcanlı, kıymalı, domatesli, karışık peynirli, ıspanaklı, tavuklu, beşamel soslu, sucuklu, mantarlı, ton balıklı, taze soğanlı, patatesli, etli, sosisli, bezelyeli, karışık sebzeli ve daha saymak istemediğim sayıda çeşiti yapılır. Bu tariflerde kullanılan malzemeler farklı olsada, makarnanın yemeğe dönüşümü için yapılan işlem aynı. Öncelikli olarak makarnayı haşlamak gerekiyor. Makarnanın özel fırın makarnası olması şart değil, küçük boyutta olmayan dilediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz. Hatta buna erişte de dahil. Sultan, bu kadar seçenek içerisinde beşamel soslu fırında makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım paket fırın makarna
  • bir kaşık tereyağ
  • iki kaşık un
  • bir yumurta
  • 200 gram kaşar peynir
  • üç bardak süt
  • tuz

Yapılması
  1. makarnayı tuzlu suda haşlayın, peyniri rendeleyin
  2. yumurtayı çırpın ve peynirin yarısı ile karıştırın
  3. beşamel sos'un hazırlanması
  4. yağ içinde un'u kokusu çıkıncaya kadar kavurun
  5. üzerine 3 bardak sütü, azar azar un'a yedirerek dökün ve sürekli karıştırın
  6. sütün bitiminde ağır ateşte yine karıştırarak karışımı göz göz oluncaya kadar pişirin
  7. ve 1 tatlı kaşığı tuz katın, tuzunu ayarlayın
  8. makarnayı beşamel sos ile karıştırın,
  9. üzerine yumurtalı peynir karışımını katın, karıştırın
  10. makarnayı yağlanmış borcam 22x22 tepsiye yayın, üzerine kalan peyniri serpin
  11. önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  12. üstü kızarıncaya kadar pişirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan