kavrulmuş erişte pilavı, nasıl yapılır?
Kavrulmuş erişte pilavı, nasıl yapılır? Eriştenin çorbası, pilavı, böreği, tatlısı ve sütlü, yoğurtlu, etli, etsiz, sebzeli, bakliyatlı, balıklı, tavuklu, yumurtalı kuru yemişli yemekleri ile daha sayamak istemediğim onlarca çeşit yemeği yapılır. Erişte, mutfaklarımızda yemek yapımında bol seçeneği olan bir malzemedir. Bunca seçenek içerisinde tarifim, erişte pilavını işaret etmektedir. Özellikle bu erişte pilavını yaparken, odalara yaydığı misler gibi kokusunun sözünü etmeden geçemiyeceğim. Kavrulmuş eriştenin tereyağı ile buluşmasından sonra, tencereden ortaya çıkan buhar koklamaya değer, ne diyeyim. Sultan, erişte pilavının iki çeşitini yapıyor olsada zahmeti az olan bu tarifi sıklıkla kulanır. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki bardak erişte
- bir kaşık tereyağ
- üç bardak sıcak su
- tuz
Yapılması
- tencerede yağı eritin
- üzerine üç bardak sıcak suyu dökün, kaynatın
- ardından erişteyi ve tuzunu katın, karıştırın
- tuzunu karar hale getirin, kapağı kapatın
- ağır ateşte erişteler suyunu çekinceye kadar pişirin
- ve dinlendirin, gönlünüzce servis edin.
Sultan