1 Ekim 2010

on 4 comments

erişte pilavı nasıl yapılır


Eriştenin çorbası, pilavı, böreği, tatlısı ve sütlü, yoğurtlu, etli, etsiz, sebzeli, bakliyatlı, balıklı, tavuklu, yumurtalı kuru yemişli yemekleri ile daha sayamak istemediğim onlarca çeşit yemeği yapılır. Erişte, mutfaklarımızda yemek yapımında bol seçeneği olan bir malzemedir. Bunca seçenek içerisinde tarifim, erişte pilavını işaret etmektedir. Özellikle bu erişte pilavını yaparken, odalara yaydığı misler gibi kokusunun sözünü etmeden geçemiyeceğim. Kavrulmuş eriştenin tereyağı ile buluşmasından sonra, tencereden ortaya çıkan buhar koklamaya değer, ne diyeyim. Sultan, erişte pilavının iki çeşitini yapıyor olsada zahmeti az olan bu tarifi sıklıkla kulanır. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak erişte
bir kaşık tereyağ
üç bardak sıcak su
tuz

Yapılması
tencerede yağı eritin
üzerine üç bardak sıcak suyu dökün, kaynatın
ardından erişteyi ve tuzunu katın, karıştırın
tuzunu karar hale getirin, kapağı kapatın
ağır ateşte erişteler suyunu çekinceye kadar pişirin
ve dinlendirin, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

4 yorum:

  1. bu tarifi bende yapiyorum gercekten cok lezzetli oluyor ;ufak bir ekle altini kapatmaya yakin birazda karabiber katmak dahada lezzet katiyor elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Son mesajı bırakan adsız, eğer şarlatan değilseniz size şunu söyleyebilirim.
    Elinizde en kalite malzeme ve en güvenilir tarif dahi olsa, eğer gerekli beceriye sahip değilseniz siz yemek yapamazsınız.

    Kendinizi boş yere yormanız anlamsız, iyisi mi siz fast food'a takılın. Yazdıklarınıza kızmadım, eğer düzgün cümleler kurmuş olsaydınız, size yararlı olabilecek bazı bilgiler verebilirdim, şansınızı kaybettiniz.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler şimdi yaptım pişiyor umarım güzel olur :)

    YanıtlaSil