1 Ekim 2010

on

erişte pilavı nasıl yapılır


Eriştenin çorbası, pilavı, böreği, tatlısı ve sütlü, yoğurtlu, etli, etsiz, sebzeli, bakliyatlı, balıklı, tavuklu, yumurtalı kuru yemişli yemekleri ile daha sayamak istemediğim onlarca çeşit yemeği yapılır. Erişte, mutfaklarımızda yemek yapımında bol seçeneği olan bir malzemedir. Bunca seçenek içerisinde tarifim, erişte pilavını işaret etmektedir. Özellikle bu erişte pilavını yaparken, odalara yaydığı misler gibi kokusunun sözünü etmeden geçemiyeceğim. Kavrulmuş eriştenin tereyağı ile buluşmasından sonra, tencereden ortaya çıkan buhar koklamaya değer, ne diyeyim. Sultan, erişte pilavının iki çeşitini yapıyor olsada zahmeti az olan bu tarifi sıklıkla kulanır. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak erişte
bir kaşık tereyağ
üç bardak sıcak su
tuz

Yapılması
tencerede yağı eritin
üzerine üç bardak sıcak suyu dökün, kaynatın
ardından erişteyi ve tuzunu katın, karıştırın
tuzunu karar hale getirin, kapağı kapatın
ağır ateşte erişteler suyunu çekinceye kadar pişirin
ve dinlendirin, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan