yeşil mercimekli, salçalı erişte çorbası


Yeşil mercimekli, salçalı erişte çorbası yapımı: Erişte mutfaklarımızda bilinenin dışında, fazlaca kullanım alanına sahip bir malzemedir. Yaygın olarak eriştenin çorbası ve pilavı yapıldığı düşünülebilir. Oysak ki, erişte ile yapılan yemek çeşitleri oldukça fazladır. Eriştenin çorbası, pilavı, etli etsiz ve sebzeli yemekleri, böreği, tatlısı ile birlikte balık, tavuk yemeklerinde de kullanıldığını söyleyebiliriz. Bunca çeşit arasında tarifim, eriştenin yeşil mercimekli çorbasına örnektir. Sultan, yeşil mercimekli çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak erişte
  • bir çay bardağı yeşil mercimek
  • dört kaşık zeytinyağ
  • bir soğan
  • bir kaşık un
  • bir kaşık salça
  • karabiber, kimyon, kuru nane
  • altı bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine unu katın kavurun
  4. üzerine salçayı katın kavurun, üzerine kuru naneyi katın hafif kavurun
  5. ardından 6 bardak sıcak su, mercimek, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
  6. tencere kaynamya başladıktan sonra, erişteyi katın ve karıştırın
  7. kapağı kapatın, ağır ateşte erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. çorbanın tuzunu ayarlayın ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır