erişte çorbası nasıl yapılır

21 Ekim 2010

Erişte mutfaklarımızda bilinenin dışında, fazlaca kullanım alanına sahip bir malzemedir. Yaygın olarak eriştenin çorbası ve pilavı yapıldığı düşünülebilir. Oysak ki, erişte ile yapılan yemek çeşitleri oldukça fazladır. Eriştenin çorbası, pilavı, etli etsiz ve sebzeli yemekleri, böreği, tatlısı ile birlikte balık, tavuk yemeklerinde de kullanıldığını söyleyebiliriz. Bunca çeşit arasında tarifim, eriştenin yeşil mercimekli çorbasına örnektir. Sultan, yeşil mercimekli çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak erişte
bir çay bardağı yeşil mercimek
dört kaşık zeytinyağ
bir soğan
bir kaşık un
bir kaşık salça
karabiber, kimyon, kuru nane
altı bardak su
tuz

Yapılması
soğanı yemeklik doğrayın
mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine unu katın kavurun
üzerine salçayı katın kavurun, üzerine kuru naneyi katın hafif kavurun
ardından 6 bardak sıcak su, mercimek, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
tencere kaynamya başladıktan sonra, erişteyi katın ve karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin
çorbanın tuzunu ayarlayın ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



3 yorum:

Sevil dedi ki...

nasıl severim bu çorbayı bil bilsen ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun

Ellerine sasğlık pek bir leziz görünüyor:)

disal dedi ki...

annemler sık sık yapar bu çorbadan..çokda severim..ellerine sağlık..

Yorum Gönder